SunTracer

Work in progress...

Ontwikkeling

Momenteel werken wij hard aan de laatste fase van de ontwikkeling, waarin de puntjes op de i gezet worden.

Testlocaties

In mei 2017 hebben wij het eerste prototype geplaatst, waarmee uitvoerig getest is. Vorig jaar is dit aantal uitgebreid tot drie, verspreid over verschillende locaties. 

Prestaties

De Tracer is in staat om 30 – 40% meer energie op te wekken dan een vaste veldopstelling. De capaciteit varieert van 12 tot 16 panelen. Afhankelijk hiervan en het type panelen produceert de Tracer tussen de 5.000 en 8.000 kWh per jaar.

Contact

Onze FAQ pagina geeft antwoord op de meeste vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Wat is de SunTracer?

De Tracer is een solar tracker ofwel zonne-volg-systeem wat betekent dat de zon ‘gevolgd’ wordt gedurende de hele dag. Op deze manier staan de panelen altijd optimaal in de zon en wordt de maximale hoeveelheid zonne-energie opgewekt. Afhankelijk van de locatie van plaatsing is de meeropbrengst ten opzichte van een vaste veldopstelling 30-40 %. Met een solar tracker is dus een fors hoger rendement te behalen met de zonnepanelen.

Hoe werkt zo'n SunTracer precies?

Zoals gezegd volgt de Tracer de zon gedurende de gehele dag. Dit gebeurt volledig automatisch. Omdat op deze manier de invalshoek van het zonlicht op de zonnepanelen optimaal is, is de totale lichtintensiteit op de zonnepanelen hoger, wat voor een grotere opbrengst zorgt.  Het systeem volgt de zon door zichzelf telkens te corrigeren en in kleine stapjes naar de zon toe te draaien.

Meer informatie over de Tracer volgt snel

Niet wachten? Neem dan gerust contact met ons op.