SunTablet

Suntrecs biedt drie types veldopstellingen voor zonnepanelen aan. Daarnaast is van elk type een verlengde uitvoering beschikbaar, waardoor er dus zes verschillende modellen zijn. De opstellingen bestaan uit een handig montagesysteem en een degelijk verzinkt frame, dat eenvoudig op te bouwen is. De capaciteit varieert van 6 tot 27 zonnepanelen.

Wanneer kiezen voor een vrije veldopstelling?

Behalve op daken, komt men tegenwoordig ook zonnepanelen tegen die op een constructie dichtbij de grond zijn geplaatst. Hier zijn vaak verschillende redenen voor. Het kan zijn dat het dak niet geschikt is voor zonnepanelen, als het bijvoorbeeld een rieten dak betreft of wanneer de oriëntatie van het dak simpelweg niet goed is. Ook is het mogelijk dat men meer elektriciteit wil opwekken dan het oppervlak van het dak mogelijk maakt. In al deze situaties biedt een vrije veldopstelling voor zonnepanelen uitkomst.


De veldconstructies maken het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen in een particuliere tuin, op een grasveld of op een verharde ondergrond. De veelzijdigheid maakt deze oplossing geschikt voor zowel particulieren of bedrijven.

Waarom de SunTablet veldopstelling?

Suntrecs biedt met de SunTablet een systeem aan dat zeer eenvoudig te plaatsen is. Al vanaf 6 zonnepanelen kunt u bij ons terecht voor een veldopstelling. Er zijn dus geen grote aantallen panelen nodig voor een economisch haalbare vrije veldopstelling, wat vaak gedacht wordt. Dit maakt veldopstellingen extra interessant voor particuliere tuinen.

Suntrecs maakt gebruik van een degelijk verzinkt stalen frame, dat sterk genoeg is om ook bij zeer slechte weersomstandigheden de zonnepanelen op hun plaats te houden. Om te zorgen dat de gehele opstelling op zijn plaats blijft staan, maakt de constructie gebruikt van voetstukken waarop ballast moet worden aangebracht. Dit is erg eenvoudig te doen en vereist geen speciale kennis. In plaats van voetstukken met ballast is het ook mogelijk om voor ankers te kiezen, die de veldopstelling stevig met een betonnen ondergrond verbinden.

Ik wil een SunTablet vrije veldopstelling bestellen, hoe kan ik dit doen?

Ik ben particulier

 • 1. Bepaal hoeveel energie u op wilt wekken
 • 2. Kies het overeenkomende type SunTablet
 • 3. Neem contact op met uw installateur
 • 4. Overleg met uw installateur wat u wilt
 • 5. De installateur neemt contact met ons op
 • 6. De installateur zal een SunTablet aanschaffen en bij u installeren

Mooi dat u vertrouwen heeft in ons en ons product! Naast de aanschaf van een SunTablet, moet deze ook geïnstalleerd worden. Dit omvat een aantal zaken. Zo moet het apparaat opgebouwd worden en moeten de zonnepanelen en omvormer gemonteerd worden. Dit hebben we allemaal  zo eenvoudig mogelijk gemaakt met een makkelijk op te bouwen frame en een universeel montagesysteem. Om daadwerkelijk energie op te wekken zal ook een kabel gelegd moeten worden van de SunTablet naar de meterkast om de opgewekte energie te transporteren. Daarnaast wordt er ook vaak een internetkabel gelegd, om het apparaat met het internet te verbinden. Op deze manier kunt u ten alle tijden zien hoeveel energie u opwekt! 

Dit moet natuurlijk goed en veilig gedaan worden. Wanneer u geen ervaring, kennis of expertise hebt op dit gebied, adviseren wij om dit door uw installateur te laten doen. Wanneer de installateur op de hoogte is van uw wensen, zal deze contact met ons opnemen. De installateur zal de SunTablet en alle benodigdheden, zoals de zonnepanelen, omvormers en kabels, inkopen en installeren.

Ik ben installateur

 • 1. Bepaal welk model u wilt bestellen
 • 2. Bepaal welk verankeringssysteem u wenst
 • 2. Neem contact met ons op en plaats bestelling
 • 3. Kies voor afhalen of verzenden
 • 4. Installeer de SunTablet bij uw klant
Wij werken graag met u samen! Wanneer u verzocht wordt door de klant om een SunTablet te installeren, kunt u deze bij ons bestellen. Om de mogelijkheden te bespreken of om een bestelling te plaatsen kunt u ons e-mailen of bellen. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom. Wij maken graag een afspraak met u!

Naast verzending is het ook mogelijk om de SunTablets bij ons af te halen. Deze worden standaard als bouwpakket geleverd, waardoor ze eenvoudig te vervoeren zijn. Daarnaast zijn het montagesysteem en overige bevestigingsmiddelen altijd inbegrepen.

Overzicht modellen

Tablet 1

Geschikt voor

6 panelen

1600 kWh/jaar

6x1,2 m

Tablet 2

Geschikt voor

12 panelen

3200 kWh/jaar

6x3 m

Tablet 3

Geschikt voor

18 panelen

4800 kWh/jaar

6x5 m

Tablet 1-L

Geschikt voor

9 panelen

2400 kWh/jaar

9x1,2 m

Tablet 2-L

Geschikt voor

18 panelen

4800 kWh/jaar

9x3 m

Tablet 3-L

Geschikt voor

27 panelen

7200 kWh/jaar

9x5 m

Het gaat in alle gevallen om alleen de constructies, de zonnepanelen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

De aangegeven opbrengst per jaar (kWh) is een schatting en is afhankelijk van het vermogen van de geïnstalleerde zonnepanelen en het aantal zonuren in het betreffende jaar. Het vermogen van zonnepanelen wordt aangegeven in Wp, dat staat voor Wattpiek. Het geeft de hoeveelheid energie aan dat zonnepanelen maximaal kunnen opwekken in een bepaalde tijdsduur. In onze schattingen zijn wij uitgegaan van zonnepanelen met een vermogen van 300 Wp. Indien er zonnepanelen geïnstalleerd worden die een hoger vermogen hebben, bijvoorbeeld 330 Wp, zal er meer energie opgewekt worden. Hierdoor wordt dus ook de hoeveelheid energie die in een jaar opgewekt wordt hoger. De hoeveelheid energie wordt aangegeven aangegeven in kWh. Dit is dezelfde eenheid die terug te vinden is op de energiemeter. 

De aangegeven prijs betreft de particuliere verkoopprijs, inclusief BTW. Installateurs kunnen in aanmerking komen voor kwantiteitskorting. 

Montage zonnepanelen

Om de zonnepanelen stevig op het frame te kunnen installeren, heeft Suntrecs een handig montagesysteem ontwikkeld. Het systeem staat toe om allerlei typen zonnepanelen degelijk te monteren en wordt bij elke SunTablet standaard meegeleverd. 

Tegels als ballast voor vrije veldopstelling zonnepanelen

Verankering van de constructie

Om ervoor te zorgen dat de veldopstelling ook bij slechte weersomstandigheden blijft staan, is een degelijke fundatie nodig. Suntrecs biedt drie verschillende typen aan.